Køb blomster med god samvittighed

Hos Queen® Flowers er vi fast besluttet på hele tiden at finde bedre og mere bæredygtige løsninger i vores planteproduktion. Vi vil gerne gøre en forskel og samtidig sikre, at du kan købe blomster med god samvittighed. 

Vores mission er at gøre hver dag smukkere med bæredygtige, langtidsholdbare planter og blomster. Lang levetid og holdbarhed er et godt sted at starte, hvis du ønsker et mere bæredygtigt forbrug i din dagligdag. Vores buketter garanterer mindst 3 ugers blomsterglæde, mens vores potteplanter blomstrer smukt i mindst 4 uger. Flere oplever, at de holder længere tid end det. 

Miljøvenlig produktion

Vi har gennem tre generationer haft tradition for at prioritere miljøet højt. I dag er denne prioritering og forpligtelse skrevet ned på papir. Den hedder Queen Grows Greener og er implementeret i alle led i vores virksomhed.

Det betyder blandt andet, at vi i vores produktion vander vores planter med regnvand, bruger biologisk bekæmpelse som et grønt alternativ til sprøjtemidler og reducerer vores energiforbrug med LED-lys, flerlagsgardiner, varmevekslere og varmepumper. Vi har en sej og innovativ produktudvikling, der hvert år arbejder benhårdt på, at vi naturligt kan producere nye blomster til jer. Vores ambitioner er skyhøje, og vi drømmer om i fremtiden at blive helt økologiske.

Bæredygtig emballage

Hos Queen® Flowers, kan vi kan ikke undvære emballage, da den beskytter og øger holdbarheden af vores planter. Vi har dog forpligtet os til at gøre den mere bæredygtig! Derfor er vores webshopkasse og papiremballage lavet af FSC-papir, så du med sikkerhed ved, at det stammer fra bæredygtige og ansvarlige skovområder. 

Derudover har vi skiftet fra sorte til grå potter. Det betyder, at vores potter kan scannes rigtigt og gå igennem sorteringsmaskinerne. De er desuden lavet af post-consumer recycled plastic.

Vores bidrag til FN’s verdensmål

Hos Queen® Flowers er vi af den klare overbevisning, at vi har en pligt til at hjælpe med at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi stræber hele tiden efter at optimere vores grønne profil samt gøre vores produktion mere bæredygtig og fremtidsvenlig. Derfor finder vi det naturligt at fokusere på og prioritere verdensmålene 12 og 15, der dækker over ansvarligt forbrug og produktion samt beskyttelse og gendannelse af økosystemer på land. Vi arbejder på at reducere vores produktionsaktiviteters påvirkning på miljøet ved at ændre den måde, vi producerer og forbruger ressourcer på dagligt og i fremtiden. Dette har medført en lang række grønne produktionsinitiativer såsom biologisk bekæmpelse, brug af regnvand, LED-lys, flerlagsgardiner, varmeveksler og papiremballage. Vi har også opført økokogisk skov og vilde blomsterarealer ved siden af gartneriet.

Foruden disse to verdensmål prioriterer vi også verdensmål 5 og 8, der omhandler ligestilling mellem kønnene, anstændige jobs og økonomisk vækst. I Vietnam og Tyrkiet er vi med til at fremme beskæftigelse og vedvarende økonomisk udvikling i lokalområder ved at skabe anstændige jobs for både mænd og kvinder. Både nationalt og internationalt forsøger vi at styrke kvinders adgang og deltagelse på jobmarkedet, i lederstillinger og beslutningsprocesser. I Tyrkiet er de fleste af vores medarbejdere kvinder, mens kvinder repræsenterer 50% af ledergruppen i Vietnam. Her forsøger vi ligeledes at forbedre deres leve- og arbejdsvilkår. Vi tager ansvar i kampen mod fattigdom ved at sikre gode arbejdsrettigheder, lige lønudbetalinger, uddannelse, måltider, transport til og fra arbejde mm.

MPS certificeringer og plantesundhed

Vores bæredygtighedstiltag og forbedringer af hensyn til miljøet dokumenteres og rapporteres hver måned. De månedlige rapporter sendes til Milieu Project Siertellt (MPS), der siden 1993 har administreret miljøregistreringssystemet MPS. MPS er en international kontrol af, hvor bæredygtig og miljøbevidst gartnerier er, og derfor er vi meget stolte over at have både MPS-A, MPS-GAP og MPS-SQ. Læs mere om, hvad de forskellige certificeringer betyder her.

Foruden vores MPS-certificeringer overholder Queen® Flowers naturligvis alle EU-regler om plantesundhed, jævnfør den nyeste plantesundhedslovgivning fra 2019. Alle vores planter har plantepas, hvilket betyder, at planterne er produceret på et produktionssted, der er under officiel kontrol. Se vores plantepas og læs mere her

Affaldssortér dit Queen® Flowers produkt

Som virksomhed ønsker vi at gøre det lettere for dig at træffe miljørigtige valg i hverdagen. Derfor guider vi dig her til, hvordan du affaldssorterer dine Queen® Flowers-produkter.

Webshopkasse og papirsposer: Bør sorteres med pap og papir.

Potter og bakker: Bør sorteres som hård plast.

Poser af plastik: Bør sorteres som blød plast.

Planten efter brug: Bør smides i kompost.

Læs meget mere om affaldssortering her.