Efterårsferie med kreative blomsterprojekter

Uge 42 er for mange lig med efterårsferie. Skolerne holder lukket, og det betyder, at familien for alvor kan samles om kreative projekter, der skaber en varm og hyggelig atmosfære.

Med efteråret kommer et koldere vejr, og derfor trækker vi typisk hyggen indenfor i vores lune stuer. Selvom det kan være dejligt at nyde en god film eller serie i fjernsyn, kan det også være befriende og nærværende at få lidt "jord under neglene" med blomsterprojekter. Derfor har vi har lavet en masse DIYs, som I kan lave sammen i jeres efterårsferie.

Lav en smuk græskardekoration eller fine fyrfadslys til hjemmet

Brug de første dage i efterårsferien på at gøre dit hjem klar til mange hyggelige timer med levende lys, blade og blomster i sæsonens farver. Selvom orange er den ultimative efterårsfarve, fordi den matcher træernes blade ved denne årstid, kan du sagtens pynte dit hjem med andre smukke efterårsfarver. Både en varm rød, en sart lyserød eller en smuk pink kan være med til at sprede varme og efterårsstemning i dit soveværelse, stue eller på badeværelset.

En fin og elegant måde at byde efteråret velkommen på kan være fyrfadslys lavet med genbrugsglas dekoreret med fine blomster og blade. Levende lys i samspil med blomster er en god måde at skabe både liv og glæde. Se her, hvordan du gør.

Hvis du er til et lidt større ferieprojekt, kan du også lave en flot græskardekoration med smukke blomster og grønt fra haven, som kan pynte i hjemmet eller ude foran døren. Eller måske endda på middagsbordet, hvis du får gæster på besøg i efterårsferien og vil gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Følg guiden her.

Hjemmelavet efterårskrans med Queen®Flowers 

Efterårsferien kalder på hyggelige stunder med familien og kreative projekter indenfor. En måde at gøre de hjemlige rammer endnu mere hyggelige er med en skøn, hjemmelavet efterårskrans med levende lys.

Efterårskransen kan laves i et væld af smukke farver, former og størrelser. En sådan krans kan både bruges til små bloklysdekorationer, en velkomstkrans til hoveddøren eller som stående bordkrans. Ved at tilføje kviste og blade fra naturen kan du give den et ekstra strejf af årstiden.

Step-by-step guide til din efterårskrans

Bliv inspireret af denne smukke DIY-efterårskrans, der både kan laves med vores potteplanter eller stilke. En smuk, hjemmelavet krans til hjemmet er både hyggelig at lave og tilføjer ekstra stemning inden døre. For at lave efterårskransen skal du bruge en lysestage, et stearinlys, tyk ståltråd, grøn blomstertape, myrtetråd og Queen® Flowers blomster. Se denne video, mens du følger vores step-by-step.

Step 1: Tag den tykke ståltråd og mål rundt om det objekt, f.eks. lysestage, som du skal bruge. Når ståltråden klippes af, skal der lægges 5 cm ekstra til, så der er plads til blomster. Sno den grønne blomstertape omkring ståltråden hele vejen rundt. Husk at trække blomstertapen, så den klæber godt fast på ståltråden.

Step 2: Sno myrtetråden et par gange rundt om kransen, så du fæstner den. Klip herefter små buketter af blomsterne. Placér hver buket langs ståltråden, og sno herefter myrtetråd om stilken. Blomsterne behøver ikke gå 360 grader rundt om ståltrådskransen, men de skal dække mindst halvdelen af blomsterkransen.

Step 3: Fortsæt hele vejen rundt med blomsterne. Sørg for, at blomsterne dækker tapen helt. Når du er nået hele vejen rundt, afslutter du ved at sno myrtetråden nogle gange rundt, så blomsterkransen ikke løsner sig.

Halloween er lige om hjørnet

Når efterårsferien gør sit indtog, betyder det også, at Halloween er lige om hjørnet. Hvis du i din efterårsferie vil komme Halloween lidt i forkøbet, har vi lavet en masse (u)hyggelige kreative projekter, du også kan give dig i kast med. Du kan pynte dit hjem eller gøre dit uderum ekstra hyggeligt med dekorative efterårsgræskar med kalanchoe potteplanter, eller du kan lave et græskarhus med blomster og lyskæde. Eller hvad med at dække et bord fyldt med søde blomster-spøgelser? Alle vores kreative projekter kan laves med familiens mindste, og de er derfor perfekte til samle hele familien. Find inspiration til flere kreative Halloween-projekter her.