da se en trQueen® 

Knud Jepsen a/s er verdens største producent af kalanchoe, der markedsføres under brandet Queen®. Gennem dedikeret og målrettet innovation, udvides sortimentet konstant med trendskabende planter af udsøgt kvalitet til en krævende moderne livsstil.


Gartneriet på 120.000m2 er placeret ved hovedkontoret tæt ved Hinnerup, nord for Aarhus og har her 120 ansatte. Desuden har vi produktion i Vietnam og Tyrkiet. Vores planter og stiklinger sælges overalt på det internationale marked.  

Innovation

Naturen har givet os et fantastisk udgangspunkt for vores innovation. 
Alle Queen® kalanchoe har en naturlig robusthed, der medfører, at de tolererer tørke og høje temperaturer i en længere periode end mange andre kulturer.
Forædlingsafdelingen er placeret ved vores hovedkontor. Dens primære opgave er at højne markedsstandarden for kvalitets planter og betingelserne for den optimale plantevækst. Vores forædlingsafdeling benytter sig af moderne væksthuse til opbevaring og opformering af virusfrie supereliteplanter og kamre til klimaoptimering.
Vi tester løbende planternes holdbarhed i et holdbarhedsrum.
Målet er at sikre, at vores nye sorter altid er et bedre alternativ til de eksisterende på markedet.

Ethylen

Den høje ethylen-resistens og lange holdbarhed hos de unikke Queen® sorter opnåes gennem et målrettet og intens innovationsprogram i forædlingsafdelingen.
Ethylen er en naturlig forekommende gasart, som frigives ex. fra modnende frugter og grøntsager, udstødningsgasser og cigaretrøg. Dette betyder, at vores prydplanter udsættes for ethylen under transporten, i butikken såvel som hjemme ved forbrugeren.
Vi kan i dag på baggrund af uvildige analyser foretaget af Nissen Consult garantere, at Queen® sorter vil opretholde deres høje prydværdi på trods af ethylen påvirkningen.

Film om Queen og Ethylen

Hjertestarter hos Knud Jepsen a/s

Hos Knud Jepsen a/s har vi en Hjertestarter samt en række medarbejdere, der er uddannet i at betjene den.  
Alle må dog gerne bruge Hjertestarteren – også ved uheld i nærområdet.
I tilfælde af hjertestop er det bedre selv at gå i gang, end at 'gøre ingenting'. Hjertestarteren giver selv anvisninger om brugen heraf, når den tændes.
Knud Jepsens hjertestarter hænger synligt lidt nede af gangen til højre for hovedindgangen.

Miljøteknologi 2016

Varmevekslere og varmepumper
Ved at anvende varmevekslere i tilknytning til varmepumper opsamles energi, dels fra væksthusenes varme og fugtige luft i solskin, og dels ved ekstraktion af ekstra meget varme fra fjernvarmevandet. Vi har gode erfaringer med varmeekstraktion fra luften i flere af vores afdelinger. Det kolde vand fra varmepumperne skal udnyttes til at køle flere af vores afdelinger ned og bl.a. afdelingen, hvor planterne pakkes og opbevares.


Vækstlys
Der udskiftes ældre fase/fase vækstlysarmaturer til elektroniske 600 W i en stor del af vores afdelinger i Birkhøj. De nye lamper og installation gør det muligt at slukke hver anden lampe og styre lystilførslen med programmet Dynalight.


Energibesparelse med flerlags plader
Flere steder i produktionen sættes der flerlags plader op, hvor der kan isoleres maksimalt, da lysindstråling her ikke er afgørende.


Gardiner
Der sættes skyggegardiner op i to afdelinger og mørklægning i en anden. Skyggegardinerne fungerer som semi-dagsgardiner, som kan være trukket for nogle timer efter at det er blevet lyst udenfor. Gardinerne styres af luftens temperatur over og under gardinerne. Gardinerne styres endvidere af varmerørstemperaturen i drivhuset om eftermiddagen. Når solen ikke kan følge med til at varme drivhuset op, stiger rørtemperaturen. Når dette sker kører de tynde energigardiner for. Mørklægningsgardinerne fungerer som mørklægningsgardin i tidsrummet fra kl. 17:00 til kl. 07:00 og som isoleringsgardiner, når udetemperaturen er lav og sammenfaldende med lav indstråling udenfor perioden.


 

Se mere her
Indkøbskurv

Total: DKK 0,00

Køb
--